Letci napravili selhání z Karlových Varů
sobota 19. listopadu 2016

Obrovský úspěch: starší dorostenci deklasovali lídra 8:0

Tohle čekal málokdo: starší dorost Letců ve 24. kole extraligy deklasoval lídra tabulky z Chomutova 8:0! Pro svěřence trenéra Martina Rouska to bylo teprve šesté vítězství v sezoně, ovšem jednoznačně nejcennější. Klíčem k úspěchu byla povedená první třetina, v níž tým nasázel soupeři čtyři góly a v podstatě rozhodl. "Jestli jsem překvapený? Jsem, takové vítězství nečekal nikdo," pravil kouč.

Ano, takové vítězství skutečně nečekal vůbec nikdo. Zvlášť když Letňany ve čtvrtek nezvládly duel v Karlových Varech, který jim utekl tradičně ve třetí třetině. Mužstvo drželo po dvou periodách nerozhodný výsledek, jenže nakonec prohrálo 1:4.

"Je to naše klasika a zase jsme udělali zbytečné chyby ve vlastní třetině, kde si chceme hrát s pukem. Varští tohle pochopitelně potrestali," popisuje Rousek.

Ten proto před soubojem s Chomutovem o to víc lpěl na jednoduchosti, což tentokrát tým beze zbytku splnil. A to je hlavní důvod, proč se dostavila odměna, byť svou roli hrál i důraz před brankou a výborné bruslení po celých šedesát minut.

Je potřeba přiznat, že tentokrát měli Letci i trochu štěstí a dokázali dát góly, o kterých si v předchozích zápasech mohli nechat zdát. Přesto bylo vítězství naprosto zasloužené. 

"Soupeře jsme překvapili. Potřebovali jsme ty body jako sůl, protože se na nás tlačí celky okolo a my musíme získat do konce základní části co nejvíc bodů," vypráví zkušený trenér, jenž zdůrazňuje: "Tady je vidět, že můžeme porazit každého, jen musíme podat zodpovědný výkon. Chybu udělá každý, ale my ji nemůžeme dělat každý zápas. Musíme je minimalizovat, pak máme šanci na úspěch."

Klíčovým momentem v utkání byl šťastný první gól, kdy puk propadl do sítě po bekhendovém nahození na gólmana. A neméně důležité bylo, že tým konečně po dlouhé době využil rovnou tři přesilové hry. Hlavní roli hrál důraz: hráči se prosadili buď tečí, nebo dorážkou před bránou.

"Takové góly dnes padají v hokeji nejčastějí, tak jsem rád, že si útočníci nechali říct a před branku chodili. Den před zápasem jsme to půl tréninku pilovali a vyplatilo se. Snad tam budeme chodit furt," doufá Rousek.

Elánu by na to starší dorotenci po slavném vítězství měli mít dost. Protože pokud ho příště nepotvrdí, bude úplně zbytečné. To platí dvojnásob, jelikož se momentálně předposlední Letňany utkají se soupeři okolo sebe: tedy s Kladnem a Litvínovem.

Karlovy Vary - HC Letci 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 33. Tlačil (Šik, Holub), 48. Prošek (Bečka, Ptáček), 52. Halberštát (Hotěk, Habr), 59. Holub (Hotěk, Štaif) - 40. Bílek (Larsen, Klikorka). Rozhodčí: Grech - Belko, Gerát. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 82. Střely na branku: 42:30.

HC Letci - Chomutov 8:0 (4:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Fabiánek (Kocík), 13. Kocík (Eg Larsen), 16. Fabiánek (Lytvynov, Rousek), 17. Jelínek (Rousek), 31. Pinkas (Eg Larsen), 36. Pinkas (Gebell, Antoš), 52. Novák (Soukup, Schönbauer), 55. Rousek (Fabiánek). Rozhodčí: Výborný - Müller, Zháňal. Vyloučení: 5:4. Využiží: 3:0. V oslabení: 1:0. Střely: 34:29. Diváci: 69.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka