Letci prohráli další dvě utkání nadstavby
neděle 11. prosince 2016

Krušné časy... Mladší dorost zažívá realitu mezi elitou

Mladší dorost prožil povedenou první fázi sezony ELIOD extraligy a zaslouženě si vyhrál nadstavbovou část mezi elitními týmy. Jenže s tím zároveň přišel fakt, že zápasy jsou teď mnohem náročnější. A to pociťují Letci na vlastní kůži. Po debaklu v Budějovicích padly Letňany i ve čtvrtek v Plzni, kde prohrály 1:5. V neděli pak po odevzdaném výkonu přenechaly všechny body Hradci Králové po prohře 1:6.

Je to ale pořádná fuška. Ve skupině A nadstavbové části zkrátka nenajdete lehkého soupeře, což se znovu prokázalo na západě Čech. Letci přitom neodehráli špatné utkání, nepovedla se ale jedna třetina, která stanovila konečné skóre.

O tom moc dobře věděl i asistent trenéra Ladislav Kadaně, který litoval právě nepovedené prostřední periody. "Proti Plzni se nám nepovedla jedna třetina, což rozhodlo zápas. Dvě třetiny jsme přitom hráli dobrý hokej."

To je vlastně jen důkaz toho, že hrát čtyřicet minut z šedesáti rozhodně nestačí. Tím spíš se to nevyplatí proti týmům, které toho dokáží využít. Vždyť tři z pěti gólů Plzeňští vstřelili v přesilové hře. 

"Teď je to těžký, máme marodku, pak dva kluci hrají za juniorku. A k tomu všemu je každý zápas proti těm nejsilnějším soupeřům," přiznal Kadaně.

To nejhorší ale mělo teprve přijít. V neděli se Letci představili na domácí půdě, kde přivítali hradecký Mountfield. Jenomže tentokrát mužstvu chybělo správné nasazení po celých šedesát minut, a tak je výsledek 1:6 jasným obrazem toho, co se v Ice Areně odehrávalo.

Trenér Kadaně byl zklamaný výkonem svých svěřenců a jen těžko hledal slova, jak by to celé popsal. "Bylo to špatný. Klukům se nechtělo bruslit, vůbec nechtěli hrát. Chybělo jim nasazení, které bychom očekávali."

Tentokrát se týmu výsledkově nepovedla první část, kterou prohrál vysoko 0:4. Pak se s tím samozřejmě dalo těžko něco dělat. "Hratelný by to bylo, kdybychom makali od začátku. Ale Hradec přijel v té nejlepší sestavě a mají opravdu velkou kvalitu," uznal letňanský asistent.

V úterý vyzvou Letci první Spartu, což bude zároveň poslední prověrka před vánoční pauzou. A Kadaně ví, že to bude velmi složité. "Pereme se s tím, ale není to snadné. Trošku jsme s tím počítali, že v této části sezony nebude moc výher, ale musíme to odmakat," uzavřel.

Plzeň - HC Letci 5:1 (0:0, 5:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Váchal (Princl, Mužík), 26. Slanina (Novák, Šiller), 34. Slanina (Mužík, Princl), 35. Váchal, 40. Malát (Kuchárik) – 57. Bespalchenko (Fleischman, Krchňák). Rozhodčí: Malota – Brejcha, Suchánek.Vyloučení: 2:4. Využití: 3:1. Diváci: 120. Střely na branku: 56:13.

HC Letci - Hradec Králové 1:6 (0:4, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 56. Klikorka (Klatt) – 2. Jušta (Janda, Nedomlel), 11. Síla (Záliš, Morong), 18. Morong (Soukup, Záliš), 19. Müller (Síla), 25. Janda (Morong, Jušta), 55. Bieniek (Morong, Pelda). Rozhodčí: Battěk – Buček, Huryta. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 68. Střely na branku: 30:61.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka