Starší dorost slaví dvě jasná vítězství
pátek 03. února 2017

Zabiják Rousek nasbíral ve dvou zápasech čtrnáct bodů!

Takové výkony se jen tak nevidí. Letňanský útočník Lukáš Rousek zazářil a ve dvou zápasech po sobě dokázal soupeřům nasázet hattrick, ke kterému pokaždé přidal čtyři asistence. Především díky tomuto výjimečnému počinu slavili starší dorostenci Letců dvě jasná vítězství, která přišla po předchozí sérii tří proher hodně vhod. Hlavní hrdina se tak na led vrátil v pravý čas. Wau!

Rousek přitom předtím chyběl kvůli zranění ve čtyřech zápasech, ale vrátil se s velkou chutí. "Doma jsem mu říkal, že se musí cpát do brány. Hraje o budoucnost a vzal si to za své. Je to ale také o štěstí a proměńování šancí," vykládá Rouskův otec Martin, který ho ve starším dorostu vede jako trenér.

Rousek starší mohl být spokojený jak se synem, tak s celkovými výsledky - Letci zvítězili 10:6 v Písku a následně 8:2 v Havlíčkově Brodě.

Byl to právě Rousek mladší, který vstřelil v Písku první gól už v první minutě utkání, čímž nastartoval celé mužstvo. To ovládlo první třetinu 4:1 a dalo základ jasnému vítězství. Byť tedy Letňany do třetí třetiny - za stavu 7:2 - vstoupily hodně laxně.

"Přestali jsme úplně hrát, i když jsem na to kluky v kabině upozorňoval. Když Písek začal hodně snižovat, tak jsem si vzal radši time a trošku zvýšil hlas. Pak se všechno vrátilo do normálu a závěr jsme zvládli v klidu. Ale tohle by se nemělo stávat," zlobil se kouč.

Jeho svěřenci však dobře nevstoupili druhý den do utkání na ledě Havlíčkova Brodu, kde po individuálních chybách inkasovali už ve druhé a ve třetí minutě. Od desáté minuty však převzali iniciativu a začali domácí přehrávat.

"Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Kluci hráli s chutí a je to vidět na výsledku," řekl Rousek starší, jehož výhra 8:2 potěšila i kvůli tomu, že se musel obejít bez dvou hráčů, které nahradili čtyři borci z mladšího dorostu. Ti se podle slov trenéra s přesunem do vyšší kategorie popasovali dobře.

Zápas však rozhodli ti nejzkušenější a především Rouskův syn Lukáš, jenž byl v Havlíčkově Brodu u sedmi z osmi gólů! "Soupeře převyšoval rychlostí a obratností. Ale dařilo se i dalším starším klukům. To je dobře, tak by to mělo vypadat, že to vezmou na sebe," ocenil letňanský kouč.

O příštím vítězi rubriky Hráč týdne je tak s největší pravděpodobností rozhodnuto už nyní.

Písek - HC Letci 6:10 (1:4, 1:3, 4:3)
Branky a nahrávky: 5. Hakl (Kukla), 33. Waller (Hakl, Pokorný), 41. Lang (Stauber), 48. Hakl, 52. Norris (Pechlát), 52. Stauber (Šebesta) – 1. Rousek, 3. Fabiánek, 9. Rousek (Schönbauer), 20. Antoš (Rousek), 23. Fabiánek (Rousek), 29. Gebell, 40. Soukup (Rousek), 49. Fabiánek (Schönbauer), 59. Rousek (Antoš), 60. Antoš (Rousek, Nedorost). Rozhodčí: Sýkora – Jílek, Šperl. Vyloučení: 8:5. Střely: 40:63. Diváci: 30.

Havlíčkův Brod - HC Letci 2:8 (2:1, 0:4, 0:3)
Branky a nahrávky: 2. Veverka, 3. Donda – 15. Klikorka (Rousek, Nedorost), 24. Nárovec (Hamalčík), 24. Vlček (Rousek, Nedorost), 26. Rousek, 37. Rousek (Klikorka, Fabiánek), 45. Gebell (Rousek, Fabiánek), 47. Rousek (Fabiánek), 57. Fabiánek (Rousek). Rozhodčí: Ondráček - Horký, Tichý. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:3. Střely: 46:48. Diváci: 50.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka