Hráč měsíce
středa 05. dubna 2023

Letcem března Kevin Bosák

Soupis vítězů se uzavírá. Posledním Letcem měsíce v sezoně 2022/23 se stává útočník devítky Kevin Bosák. Ten ve velké konkurenci ostatních žáků uspěl hlavně díky pracovitosti, dobrým výkonům i velkému průběžnému zlepšení. Druhý skončil sedmák Lukáš Přibyl a třetí pak osmák Sebastian Exner.

Populární anketa Letec měsíce uzavírá svůj tradiční cyklus. Březen je totiž úplně posledním obdobím, v němž jsou hráči za výkony v zápasech, ale hlavně také za nasazení na tréninku, docházku i charakter oceňováni. Stejně jako obvykle byla konkurence i tentokrát veliká.

Prvenství nakonec letí do deváté třídy za útočníkem KEVINEM BOSÁKEM. Ten se vrátil k hokej po tři čtvrtě roce, šlápl na pedály, začal na sobě pracovat a výrazně se herně posunul. Zároveň ho zdobí obrovská bojovnost i motivace.

Druhé místo si vybojoval LUKÁŠ PŘIBYL, forvard sedmičky. Ten má velké hokejové myšlení a v posledních dvou měsících učinil velké kroky k tomu, aby se posunul herně i bruslařsky. Přesto, že na poslední zmiňované činnosti bude muset ještě zamakat, pokud udrží tempo, další progres ho nemine.

Bronz patří osmákovi SEBASTIANU EXNEROVI. Poctivý zadák je pozorný a přenáší věci z tréninku do zápasů, zároveň má výbornou pracovní morálku včetně perfektní docházky. Nejen v očích trenéra Martina Hušpauera udělal pokrok, za což mu patří umístění v top trojce března.

Ceny pro nejlepší hráče měsíce jsou v Letňanech už tradiční záležitostí, udělují se třetím rokem a týkají se kategorií od čtvrté třídy až do dorostu. Trenéři nominují vždy jednoho ze svých svěřenců, který v uplynulých týdnech vynikal v oddanosti, týmové spolupráce a pracovní morálce.

Ze sedmi navržených jmen každý měsíc vzejde vítězná trojice, která se může těšit na parádní ceny od partnerů. Na ostatní vybrané čeká dárková taška s logem klubu. Vítězové jednotlivých měsíců teď, na konci sezony, zabojují o titul Letce sezony.


FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE LEDNA

1. místo: Kevin Bosák (9. třída)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „K hokeji se vrátil po tři čtvrtě roce. Začal na sobě makat, předváděl dobré výkony. Je škoda, že nehrál celou dobu, mohl být ještě dál. Trochu mu ujel vlak, ale dohnal ho a patří k lepším klukům. Bojuje, není tak narostlý, což přijde, ale maká. Ocenění si zaslouží, díky své píli přeskočil spoustu spoluhráčů.“

2. místo: Lukáš Přibyl (7. třída)
Nominace trenéra Martina Rouska: „Jde o velmi pracovitého kluka. Poslední dobou se mi zamlouvá čím dál víc. Není sobecký, připravuje ostatním šance a sám se do nich také dostává. Chce to, aby pokračoval stejným tempem. V posledních měsících se posouvá jak bruslařsky, tak také herně. Hlavu má na hokej skvělou, musí pracovat na bruslení. Mělo by to pro něj být povzbuzení do další práce.“

3. místo: Sebastian Exner (8. třída)
Nominace trenéra Martina Hušpauera: „V mých očích udělal velký kus práce. Jde o obránce, jehož parametry nejsou nejlepší, ale je pozorný, pracovitý a má výbornou docházku. Všechny prvky hry na trénincích nasával a aplikoval je do hry. Lze vidět, že jeho výkony rostly. Udělal progres, díky němuž na něj tým začal v těžkých duelech spoléhat. Pro mě osobně je nejvíc, když se hráč během sezony posune. A toto je ten případ.“

SEZNAM NOMINACÍ ZA BŘEZEN

4. třída: Boris Sekera
5. třída: Sebastian Honzíček
6. třída: Denis Nehonský
7. třída: Lukáš Přibyl
8. třída: Sebastian Exner
9. třída: Kevin Bosák
Dorost: bez nominace

Čtěte také

Podcast hokej zblízka