2. třída
čtvrtek 05. září 2024

Vítězná jízda v Teplicích

Už v minulé sezoně se vydali správnou cestou a pokračují v ní i na startu nové. Jen krátce nato, co Letci ročníku 2017 zahájili přípravu, zcela opanovali Turnaj Primátora v Teplicích. Rozděleni na týmy A a B si poradili s domácím celkem, Sokolovem i Kladnem. Za několik týdnů letňanští druháčci vstoupí do pražské skupiny minihokejové ligové soutěže.

Formát turnaje dal všem čtyřem klubům možnost sestavit dva týmy podle výkonnostní kategorie. Letci z týmu B svůj turnaj ovládli naprosto suverénně, když skupinou prošli bez ztráty jediného bodu a stejně si počínali v semifinále i finále.

„Všichni Letci podali výborný výkon a prokázali, že máme široký kádr plný kvalitních hráčů,“ hodnotil trenér Tomáš Wolf. Jmenovitě navíc ocenil Gleba Vrešče. „Byl tahounem celého týmu a rozdílovým hráčem.“ Ostatně všimli si toho i organizátoři turnaje, když Gleb právem získal titul nejlepšího útočníka v kategorii B.

To tým z kategorie A měl cestu k vítězství trnitější. Skupina byla vyrovnaná výkonnostně i výsledkově, několikrát se rozhodovalo i v nájezdech, kde se Letci mohli spolehnout na Patrika Honku. Ten přidal další individuální cenu - pro nejlepšího brankáře celého turnaje. „Naprosto zaslouženě,“ chválili letňanští trenéři.

„Áčkoví“ Letci postoupili do vyřazovací části těsně až ze 3. místa, ovšem v play-off předvedli svou sílu. Nejprve v semifinále plném zvratů vyřadili Teplice, aby v souboji o první místo oplatili Sokolovu prohru z posledního vzájemného měření sil a po vyrovnaném průběhu slavili 6:5.

„Stejně jako v týmu B si i hráči týmu A zaslouží pochvalu za svůj přístup, odhodlání a bojovnost,“ hodnotil trenér Tomáš Wolf. „Jmenovitě bych vyzdvihl ještě výkony Maxe Ryanta, Olivera Vacka a Filipa Wolfa, kteří hráli nad moje očekávání a udělali velký pokrok.“

Nyní už se s týmem těší na zmiňovanou soutěž. „Abychom se mohli poměřit s ostatními o to, kdo bude nejlepší tým 2. třídy v Praze,“ usmívá se kouč.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka