Reakce v USA na příchod Matěje Chalupy
neděle 31. května 2020

Reklama na fastfood? V Chicagu se řeší jméno Chalupa

Jeho jméno si fanoušci Chicaga překvapivě zapamatovali hned a dokonce vzbudilo vlnu reakcí na sociálních sítích. Příjmení útočníka Matěje Chalupy je totiž v USA zároveň názvem (Chalupas) pro jídlo z populárního fastfoodového řetězce Taco Bell. Fanoušci Blackhawks by si přáli, aby se taštička plněná marinovanými kuřaty a salátem podávala v aréně po každém gólu českého forvarda zdarma.

Někdo musí v NHL usilovat o to, aby si hokejová veřejnost jeho jméno zapamatovala, dlouhé roky. Někdo nemusí odehrát jediný zápas - jako 21letý útočník Matěj Chalupa, který působil u Letců mezi mladším a starším dorostem. Po minulé sezoně v dresu extraligového Hradce Králové přišlo laso ze zámoří.

Chicago začalo o vynikajícího bruslaře usilovat a nakonec se s ním dohodlo na dvouleté smlouvě. Fanoušci byli z oznámení podpisu nadšení, ne však z důvodů souvisejících s hokejem. Zatímco oficiální web Blackhawks stanovil složitá pravidla pro čtení Chalupova jména (MAW-tay huh-LOO-puh), fanoušci okamžitě našli spojitost s populárním fastfoodovým řetězcem.

Za podpis podle některých v nadsázce píšících uživatelů může marketingové oddělení a do diskuze začali nahrávat obrázky sendvičů "Chalupas" prodávaných Taco Bell. Jiní mluvili zase o chutích k jídlu a akci, při níž by za každý Chalupův gól mohli dostat na tribunách pochoutku zdarma.

ChalupasTakhle vypadá ve Spojených státech oblíbený "Chalupas"

Nešlo ale jen o známý pokrm. Útočník se stal terčem vtípků i kvůli své "vousaté" vizáži. Fanoušci nechtěli uvěřit věku uvedenému v příspěvku, odhadovali spíš podpis čtyřicátníka. Talentovaný hokejista, který byl ještě donedávna juniorem, je tak překvapil podruhé.

Chalupa rozšíří už tak početnou českou enklávu v Chicagu. Dominik Kubalík se stal dokonce mezi nováčky nejlepším střelcem uplynulé, nedohrané sezony. S klubem má podepsáno také talentovaný útočník Michal Teplý, obránce Jakub Galvas ještě na nabídku kontraktu čeká.

Na první start si ale bude muset bývalý Letec nějakou chvíli počkat. Kvůli koronavirové krizi totiž sezona 2020/21 začne s předpokládaným zpožděním, hrát by se podle předběžného plánu mělo až od prosince. Play-off aktuálního, pozastaveného ročníku se zřejmě, pokud se situace neočekávaně nezhorší, bude dohrávat zbrusu novým turnajovým formátem ve dvou halách a bez diváků. Ti si ale po návratu do hal možná o to spíš vzpomenou na vtipné přivítání Chalupy v NHL.

Celou diskuzi naleznete v odkazu přiloženém níž:

Čtěte také

Podcast hokej zblízka