Junioři
čtvrtek 14. března 2024

Za pomstu a naději

Poslední dva zápasy mají před sebou letňanští junioři. Pokud v pátek dokáží porazit za tři body a o dva a více gólů zatím suverénní Hvězdu na jejím ledě, mohou navíc stále snít o cestě do vyšší soutěže. „Ať to dopadne jakkoliv, jsem na ty kluky nesmírně hrdý, kdyby mi před začátkem sezony někdo řekl, že budeme až do konce bojovat o postup, nevěřil bych mu,“ říká kouč Martin Uldrich.

Karlovarský soupeř má o dvě soutěže výše áčko, které samozřejmě může pomoct, nemluvě o tom, že chlapi hrají také extraligu. A také na dalších místech jsou možnosti větší než v Letňanech. „Kluci to hrají při škole, navíc teď se týmem prohnala viróza, přesto šlapou, bojují, baví mě s nimi každý trénink, každý zápas. Jsou vážně skvělí,“ nešetří chválou zkušený kouč.

Má k ní důvod. Posuďte sami – jeho svěřenci dosud odehráli 34 zápasů (základní část + nadstavba), vyhráli jich hned 28, pouze šestkrát odešli poraženi. Jak v dlouhodobé soutěži, tak nyní v té přidané jim patří druhé místo. A dvě kola před koncem stále ještě existuje teoretická šance skončit na postupovém prvním místě.

„Je malá, víme to, ale porveme se. Z kluků cítím odhodlání. Chuť bojovat. A vrátit Hvězdě prohru z prvního duelu tady u nás. Určitě nejsou neporazitelní, i když zatím z osmi zápasů vše vyhráli,“ pokračuje Uldrich.

V hangáru měli domácí před třemi týdny parádní vstup do zápasu, prvních patnáct minut nevěděl soupeř, kam dříve skočit, jenže pak to byl paradoxně on, kdo se radoval ze dvou gólů. „Více mě ale mrzí bodová ztráta hned z úvodu nadstavby v Sokolově, kde jsme hráli s béčkem Varů, ztratili v závěru hodně smolnou brankou vedení 3:0 a nakonec prohráli na nájezdy. Ale zase, kvůli těmto maličkostem máme hokej všichni rádi, ty emoce a zvraty k tomu patří,“ dodává.

Ostatně, kdo ví, třeba si právě jeho chráněnci ještě jeden zvrat připravili. I s pomocí Varů. Právě západočeský celek bude v neděli posledním soupeřem Hvězdy. Kdo ví, třeba nakonec obere o body i hlavního favorita. Podobným myšlenkám ale musí předcházet povedený pátek. A výhra na ledě Hvězdy. Startuje se v 18:55 hodin.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka