Ocenění
pondělí 01. července 2024

Letec roku převzal trofej

Zkraje června se dočkal zatím největšího ocenění v dosavadní kariéře, s příchodem letních prázdnin už dostal i hmotnou odměnu. Tadeáš Červený, vítěz letošního ročníku klubové ankety Letec roku, převzal z rukou vedení letňanské organizace putovní trofej i voucher v hodnotě 20 tisíc Kč na nákup hokejového vybavení. Se svým mateřským klubem se tak rozloučil stylovým způsobem.

Skleněný putovní pohár, na němž jsou vybroušena jména všech vítězů ankety - a tedy i Tadeášovo, dostal 13letý talent s koncem školního roku. Vedle trofeje mu Tomáš Blažek, technický ředitel klubu, předal také tradiční odměnu, tučný voucher na nákup značky CCM.

„Tadeáš si vítězství v anketě zasloužil za poctivou práci a konzistentní výkony, což potvrdil i počet hlasů, které od trenérů dostal,“ zmínil Blažek jeho suverénní vítězství. „Za celý klub Letňan mu blahopřejeme a přejeme co nejvíce úspěchů v jeho další fázi hokejové kariéry.“

Ta už nebude probíhat v Letňanech, nýbrž v pražské Spartě, kam po uplynulé sezoně šikovný obránce přestoupil. Jeho otec Tomáš Červený nedávno uvedl: „Začíná další etapa hokejového života. Uvidíme, jak se bude jeho cesta dál rozvíjet, ale my ho budeme maximálně podporovat a snažit se být co nejlepšími rodiči. Všem z Letňan děkujeme za podporu.“

Vyjmenoval přitom trenéry, kterým v Letňanech patří za Tadeášův rozvoj velké zásluhy: Ladislav Kadaně, Lukáš Vykouk, Jakub Kvaček, Martin Rousek. „A největší díky za sportovní výchovu Tádi i rodičů patří Martinovi Hušpauerovi. Za ta dlouhá léta byl tím nejlepším trenérem, kamarádem a psychologem,“ dodal Červený senior. Rozhovor s vítězem ankety vyjde v nejbližší době.

Nyní si už Tadeáš užívá letních prázdnin a dovolené u moře v Chorvatsku. Za pár týdnů se začne připravovat na sezonu, v níž na něj i díky triumfu v anketě Letec sezony budou zase o něco větší očekávání.

Anketu Letec sezony ovládl hráč ročníku 2011 s celkem deseti hlasy, přičemž jeho konkurenti Ivan Andruščenko a Oliver Kroh získali po dvou hlasech.

Do exkluzivního klubu Letců sezony se tak připojil jako historicky desátý vítěz. Jeho předchůdci se jmenují Václav Burda, Matěj Chalupa, Lukáš Pařík, Lukáš Rousek, Ivan Lytvynov, Štěpán Kubeš, Mikuláš Wajtr, Michael Krajčík a Matyáš Dvořák.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka