Mládež
pátek 09. srpna 2024

Začíná finální příprava

Poslední víkend odpočinku od hokeje, od pondělí se velký kolotoč roztočí na příští měsíce nanovo. V Letňanech většina kategorií vstupuje do přípravy na nadcházející sezonu. Letce čekají intenzivní tréninky na ledě i program přípravných zápasů a turnajů. Ostrý start soutěžní sezony je naplánován na druhou polovinu září. Času je dostatek.

I proto mají letňanské týmy naplánován start finální přípravy o něco později, než bývalo zvykem v dřívějších letech. Zatímco některé kluby začaly s tréninky na ledě už během července a sehrály třeba i první přátelské zápasy, Letci nikam nespěchají.

Ostatně má to své důvody.

„Většině kategorií začíná soutěžní sezona až na konci září, opravdu není kam spěchat,“ tvrdí zkušený trenér Martin Rousek, jenž má na starost kategorie 3. a 6. třídy. „Chceme, aby si děti užily víc prázdniny. A nejen děti, ale i rodiče, které pak čeká nekonečný shon až do jara.“

Ladislav Kadaně, šéftrenér mládežnických kategorií, připomíná, že sezona obvykle končí v Letňanech uprostřed nebo v závěru dubna. Což je další důvod k tomu, aby mohla srpnová příprava začít o něco později.

„Nechceme, aby děti v Letňanech chodily na hokej otrávené, že si neužily dostatek léta. Myslím, že si tímto krokem dodáme všichni společně větší chuť do přípravy, protože hokeje nebudeme přesyceni. Méně je někdy více.“

V srpnu se tradičně rozjíždí nabitý program přípravných zápasů a turnajů, žákovské třídy, dorost i juniorka v tomto období selektují hráče v sestavě a ladí formu na zářijový start. V plánu pro některé týmy bude dnes už tradiční účast na prestižních akcích, odkud Letci pravidelně vozí medailová umístění.

A také pořádání domácího, velmi nabitého turnaje na konci srpna. Je se na co těšit.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka