Rozhovor
pátek 06. září 2024

Letos chceme happyend

Start nového ročníku hokejových soutěží se kvapem blíží. Regionální liga juniorů v tomto ohledu není výjimkou, a tak je pochopitelně nasnadě podívat se, jak se na začátek sezony těší v Letňanech. „Momentálně jde spíš z kabiny cítit lehká nervozita,“ rozpovídal se nejen o tvorbě kádru trenér juniorky Martin Uldrich.

Jak probíhala letní příprava?
Probíhala klasicky v kombinovaném prostředí, kdy jsme měli sucho a led. Tím, že se tým na tuto soutěž skládá vždycky později, nás nebylo tolik, nicméně snažili jsme se trénovat tak, abychom byli připravení a vytvořili nějaké jádro.

Co vás před startem soutěže ještě čeká?
V první řadě musíme s kolegou sestavit co nejlepší tým. Točí se nám hrozně moc lidí, letos to bude až kolem 35 hráčů, takže to bude hodně náročný výběr.

V Letňanech došlo v létě k pár strukturálním změnám. Dotklo se to nějak juniorky?
Řekl bych, že se nás to nijak nedotklo. Zkrátka to běží dál. Jinak mám teď nového kolegu (Alex Dobrov - pozn. red.), kterého jsem vedl už od mladších žáků, takže to je takové vtipné. Asi stárnu. (směje se)

Je už cítit z kabiny natěšení na začátek soutěže?
No, momentálně jde z kabiny u některých cítit spíš lehce nervozita, protože zkrátka kádr ještě není hotový. Budeme vybírat. Někoho budu muset poslat na hostování, někdo se s námi rozloučí úplně, takže trocha nervozity je asi namístě.

S jakými cíli jdete do sezony?
Chceme, aby ta sezona byla stejně kvalitní jako ta loňská. A ještě s lepším koncem! Loni nám to o kousek nějak uteklo, takže se budeme snažit to letos vypilovat ještě víc, ať je to s happyendem.

Co bude potřeba dopilovat?
K dopilování toho máme ještě dost. Kádr už brzo bude ujednocený a přesetý, takže pak s tím začneme. Vždycky nám dělala problém hra před vlastní bránou nebo v obranném pásmu obecně. Tím, že nás letos bude dost, tak věřím, že to půjde líp.

A co nějaké osobní předsezonní poselství?
S kolegou se na sezonu moc těšíme, takže věřím tomu, že to přeneseme i do kabiny a nakazíme tím hráče. Vlastně myslím, že už se spousta kluků těší taky. Zatím stále ještě je možnost využít hráče ročníku 2004, máme asi dva nebo tři adepty, které, budou-li mít zájem, s potěšením vezmeme. Určitě je tam rád uvidím, protože loňská parta byla výborná. Doufám, že letos to bude šlapat zrovna tak.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka