Žáci
pondělí 14. října 2024

Šestka rozjíždí svůj válec

Nabitý domácí turnaj se jim v srpnu nepovedl, ale tehdy mohl být omluvou pozdější vstup do ostré přípravy. Zato nyní, pár týdnů po startu soutěže, nabírá letňanský motor na otáčkách. Letňanští šesťáci si o víkendu připsali čtvrtou výhru v řadě, žákovskou ligou zatím procházejí bez zaváhání. A potvrzují, že se s nimi musí počítat.

Jsou označováni za jeden z nejlepších týmů svého ročníku a roli favorita zatím potvrzují. Byť si je kouč Martin Rousek dobře vědom: „To nejtěžší nás teprve čeká.“

Letňanský celek šestky si o víkendu poradil 10:0 s Novou Pakou, a to naprosto suverénním způsobem. Na šňůru vítězství tak přidal už čtvrtý korálek: v prvním kole loupil 6:3 v Mladé Boleslavi, poté zapsal těsnou výhru 4:3 nad Hvězdou a předminulý víkend deklasoval 14:2 Kobru.

V tabulce své skupiny je aktuálně první.

Letci začínají potvrzovat pozici jednoho z favoritů soutěže a i přísný trenér Rousek uznává: „Zatím se mi to líbí, každý zápas se zlepšujeme víc a víc. Kluci pracují od prvního do posledního jedince, prezentujeme se jako opravdový tým. Každý jeho člen si zaslouží pochvalu.“

Na konci srpna Letci na domácím turnaji, kde hostili výběr elitních týmů, výsledkově propadli. Od té doby ale poctivě pracovali v přípravě na soutěžní ročník. Například souhra a přechod do útoku, který v Letňanech pilovali, zatím funguje náramně. „Až mi přijde, že už to někdy přeháníme,“ přiznává Rousek.

Radost z toho ale má. Jeho družina předvádí kombinační hokej, poctivý směrem dopředu i dozadu. Zodpovědně navíc funguje i mimo led, což například dokazuje fakt, že trenéři nejeví potřebu vést rozcvičky před zápasem.

Ne, tohle není u tak malých dětí běžné. Kamkoliv přijedete, vidíte u soupeřů za hokejovou halou trenérský dohled. „Ale my pověřili kapitána s asistentem, aby v rozcvičce tým vedli. Párkrát jsme to zkontrolovali a funguje to,“ těší Martina Rouska.

I takové detaily o něčem vypovídají...

Ten opravdový test se ale teprve blíží. V následujících dvou týdnech Letce čekají Vrchlabí a Neratovice, na přelomu října a listopadu přijdou dva opravdové šlágry: v derby se Spartou a proti silným Bílým Tygrům z Liberce.

Do té doby by v Letňanech přece jenom jeden velký nedostatek odstranili. Respektive dva: „Důraz před naší brankou, kde nám soupeř chodí do dorážek. A pak se trošku trápíme v koncovce,“ přiznává Rousek. „Hvězdu jsme porazili těsně, protože jsme neproměnili asi deset samostatných nájezdů. A tyhle situace se opakovaly i v jiných zápasech.“

Sezona je teprve na začátku. Času vyladit chybičky je ještě dostatek. Tenhle tým v minulé sezoně vyhrál svoji skupinu 5. tříd. A vysoko pomýšlí i v té šesté.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka